امتیاز داشتن مقاله ISI در مهاجرت تحصیلی

چرا باید مقاله ISI داشته باشیم؟

مقاله نویسی یکی از موضوعاتی است که معمولا فکر متقاضیان مهاجرت تحصیلی را به خود مشغول می کند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی را دارید، باید علاوه بر تسلط بر زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد، یک رزومه قوی نیز داشته باشید. هر چقدر رزومه شما پربار تر باشد، در زمان اپلای کردن شانس شما برای دریافت پذیرش بیشتر خواهد بود. یکی از مواردی که دانشگاه ها در زمان پذیرش دانشجویان جدید بررسی می کنند، رزومه متقاضیان است که باید نشان دهنده بار علمی و تجربه فرد باشد. اهمیت سوابق کارهای تحقیقاتی و علمی یا به عبارت دیگر، اهمیت داشتن مقالات بین المللی در این مرحله مشخص می شود.

در رقابت شدید برای دریافت بورسیه و فاند امتیاز داشتن مقاله ISI را نمی توان دست کم گرفت. شما با داشتن این امتیاز شانس امکان دریافت فاند تحصیلات تکمیلی خود را بیشتر می کنید، البته این موضوع به رشته تحصیلی شما نیز بستگی دارد، زیرا در برخی از رشته ها شرکت در پروژه های تحقیقاتی، کار آزمایشگاهی یا مهارت های شغلی تاثیر بیشتری در دریافت فاند به نسبت داشتن مقاله دارد. با این حال به متقاضیانی که علاقه مند به دریافت فاند و بورسیه هستند، توصیه می شود که حتما دارای یک یا چند مقاله معتبر باشند. تیم فرداد دانش پاسارگاد سعی کرده تا در این مقاله اطلاعات لازم در مورد مقالات ISI و اهمیت آنها را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.

ISI چیست؟

ISI یا Institute for Scientific Information یک سرویس انتشارات آکادمیک بود که توسط یوجین گارفیلد در سال 1956 در فیلادلفیا تاسیس شد. امروزه این موسسه نشریاتی که در تمام جهان منتشر می شوند را بررسی می کند و مقالات و مجلاتی را که معتبر می داند به منظور امکان جستجو در مراکز علمی و تحقیقاتی، فهرست می کند. این امکان جستجو با دریافت هزینه در اختیار استفاده کنندگان گذاشته می شود.

 

اعتبار مقالات ISI

به طور معمول، مقالات ISI از اعتبار و ارزش زیادی برخوردارند چرا که مقالات و مجلات قرار داده شده در لیست ISI هر ساله توسط تیمی متشکل از بهترین اساتید و پژوهشگران جهان بررسی می شوند. چاپ مقاله در مجلات معتبر ISI امتیاز مهمی است که بیانگر سطح علمی بالای مقاله و نویسنده آن است، چرا که هیات داوران مجلات معتبر، ملاک ها و استانداردهای سختی برای پذیرش و چاپ مقاله دارند و محتواها و پژوهش های ناقص و ضعیف را بدون چشم پوشی و اغماض رد می کنند.

هرساله مجلات زیادی به لیست مجلات ISI اضافه می شوند، اما این عضویت یک عضویت دائم نیست. اگر کیفیت مجله کاهش پیدا کند و نتواند استانداردهای قرار داده شده را رعایت کند، از لیست ISI حذف خواهد شد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که ISI بودن یک مقاله، دال بر با ارزش بودن آن مقاله نیست و لزوما به معنی این نیست که مقاله شما مقاله خوبی است. به طور کلی دو نوع مجله ISI داریم؛ مجلاتی که دارای ضریب تاثیر هستند و مقالات بدون ضریب تاثیر. شما باید بررسی کنید که Impact Factor یا ضریب تاثیر این مقاله و ژورنالی که مقاله خود را در آن چاپ کرده اید چگونه است.

 

اعتبار مقاله ISI

 

رتبه بندی مقالات ISI

همانطور که در قسمت قبل به آن اشاره کردم، Impact Factor است که میزان ارزش مقاله و مجله را نشان می دهد. با توجه به Impact Factor و زمینه  ای که مقاله آن را پوشش می دهد، مقاله شما رده بندی خواهد شد. رده بندی ژورنال ها بین Q1، با بالاترین ارزش، تا Q4، با پایین ترین ارزش انجام می شود. یک مقاله Q1 می تواند در مقایسه با دو مقاله Q4 تاثیر بیشتری داشته باشد. به همین دلیل باید به این موضوع توجه داشته باشید که ژورنالی که قصد دارید در آن مقاله خود را چاپ کنید چه Impact Factor ی دارد و در چه رده بندی ای قرار می گیرد.

موضوع دیگر که  بیانگر کیفیت یک مقاله است، تعداد دفعات Citation یا رفرنس بودن مقاله است. اگر شما مقاله علمی خود را در سایت ISI می بینید و این مقاله بارها  Citation یا ارجاع داده شده، قطعا شما به راحتی می توانید اپلای دانشگاه های بین المللی را دریافت کنید چرا که رفرنس شدن مقاله به معنای آن است که مقاله شما به عنوان منبع و مرجع در تولید تعدادی از مقاله های دیگر قرار داده شده است و افراد زیادی از مقاله شما نقل قول گرفته اند و این موضوع نشان دهنده آن است که شما یک پژوهشگر و محقق عالی هستید و مطالبی که در مقاله خود ارائه داده اید مطالبی مهم و با ارزش بوده اند.

انتشار 1 یا 2 مقاله با کیفیت و درست و حسابی در ژورنال های علمی معروف و معتبر می تواند امتیاز بیشتری برای شما نسبت به چاپ چند عنوان مقاله متوسط در ژورنال های متفرقه داشته باشد.

.

رنکینگ Q1 تا Q4 در رتبه بندی ژورنال ها به چه معنی است؟

حرف Q در رتبه بندی مقالات، از کلمه Quartile گرفته شده است و شاخصی برای معرفی جایگاه ژورنال ها در دسته تخصصی شان است. رده بندی ژورنال ها به صورت زیر انجام می شود:

Q1 : مجله جزء 25 درصد نخست یک دسته یا گروه علمی قرار دارد و بیشترین ارزش و اهمیت را دارد.

Q2 : مجله جزء 25 تا 50 درصد میانی یک دسته یا گروه علمی قرار دارد.

Q3 : مجله جزء 50 تا 75 درصد میانی رو به پایین یک دسته یا گروه علمی قرار دارد.

Q4 : مجله جزء 25 درصد انتهایی یک دسته یا گروه علمی قرار دارد.

 

با توجه به رنکینگ Q1 تا Q4 در رتبه بندی ژورنال ها، جایگاه هر مجله در زمینه تخصصی اش و ضریب تاثیر آن مشخص خواهد شد.

 

ISI بودن یک مجله را چگونه تعیین کنیم؟

برای بررسی ISI بودن یک نشریه، بهترین راه مراجعه به سایت هایی نظیر تامسون رویترز است که یکی از معتبر ترین موسسات در زمینه چاپ و انتشار مقاله میباشد. این موسسه در زمینه علمی پژوهشی جزء موسسات معتبر و پیشرو است و همه ساله لیستی از معتبرترین و قوی ترین مجلات دنیا را در پایگاه خود منتشر می کند که این مجلات همان مجلات isi هستند و مقالاتی که در این مجلات چاپ می شوند به مقالات isi شهرت دارند. البته در این مجلات دو نوع مقاله پذیرش می شود مقالاتی که ضریب تاثیر دارند و مقالاتی که ضریب تاثیر ندارند.

هر نشریه با هر امتیاز علمی که در کشور چاپ شود، اگر ضریب تأثیرش صفر باشد، در این پایگاه قرار نمی گیرد. پس ضریب تاثیر یکی از مهم ترین ویژگی های مجلات است.

 

امتیاز مقاله ISI در مهاجرت تحصیلی

 

چه تعداد مقاله برای اپلای نیاز است؟

افزایش تعداد مقالات و تحقیقات علمی منتشر شده ممکن است شانس شما را برای اپلای بالا ببرد، اما تعداد مقالات معیار اصلی سنجش رزومه تحصیلی و عملکرد علمی شما نیست. برخی افراد گمان می کنند تعداد مقالات بیشتر معادل شانس قبولی یا فاند بیشتر نیز هست، اما حقیقت این است که در این زمینه آنچه حائز اهمیت است، کیفیت مقالات شماست و نه کمیت آنها.

ارزیابی کیفیت مقالات شما از طریق بررسی نام مجله و رتبه آن صورت می گیرد. به همین دلیل اگرچه داشتن مقالات داخلی تاثیر منفی برای رزومه شما ندارد اما این مقالات اغلب اعتبار مقالات ISI را نداشته و بهتر است حتما حداقل یک مقاله ISI در پرونده خود داشته باشید. کیفیت مقالات علمی و اعتبار مجله یا ژورنالی که مقاله شما را منتشر کرده است، یکی از مهم ترین معیارها خواهد بود.

 

امتیازِ داشتن مقاله در اخذ پذیرش از دانشگاه

داشتن مقاله برای متقاضیانی که به طور مستقیم از کارشناسی به ارشد اپلای می کنند، ضروری نیست اما تاثیر بسیار مثبتی در روند پذیرش آن ها و مکاتبه با اساتید خواهد داشت. اگرچه نداشتن مقاله علمی به این معنا نیست که شما هیچ گاه نمی توانید مورد توجه دانشگاه ها و کشور های خارجه قرار بگیرید اما داشتن آن نیز یک امتیاز مثبت محسوب می شود.

به طور کلی مهارت های پژوهشی به عنوان پیش شرط به ویژه در دوره دکتری ذکر می شوند. مقطع دکتری کاملا بر محور پژوهش بوده و به همین دلیل داشتن سوابق تحقیقاتی کافی از مهم ترین شرایط اخذ پذیرش در این مقطع است که یکی از بهترین راه های نشان دادن مهارت های پژوهشی، داشتن مقاله مرتبط با رشته تحصیلی انتخاب شده است. این موضوع به راحتی می تواند شانس پذیرش شما را در دانشگاه های مورد نظرتان افزایش دهد و توجه اساتید بیشتری را به سمت شما جلب کند. این افزایش شانس به معنای دریافت بورس تحصیلی و موفقیت های آتی تحصیلی و حتی شغلی شما خواهد بود.

برخی از اساتید ممکن است از شما چکیده مقاله یا پایان نامه پیشین را درخواست کنند تا میزان آشنایی شما را با متدولوژی موجود در رشته علمی تان بسنجند. توجه کنید که اگر پروپوزال تحقیقاتی شما برای مقطع بعدی که برای آن اپلای می کنید بر اساس روش تحقیق خاصی (به طور مثال روش کمی و آمارسنجی) سازمان یافته یا استاد مورد نظرتان در روش خاصی تخصص دارد، بهتر است مقالاتی را ارائه دهید که نشان دهنده مهارت شما در آن روش باشد. در این صورت شانس خود را برای اخذ پذیرش و دریافت فاند بالا می برید. تیم فرداد دانش پاسارگاد برای مهاجرت تحصیلی شما می تواند امتیاز مقالات ISI را محاسبه کند و برای تحصیل در کشورهای مختلف از جمله تحصیل در ایتالیا مفید می باشد.

 

توصیه نهایی مقاله ISI برای مهاجرت تحصیلی

 

سخن آخر فرداد دانش پاسارگاد

امیدواریم این مقاله توانسته باشد شما را به اندازه کافی با مقالات ISI آشنا کرده باشد و شما را به درک بهتری در مورد اهمیت آنها رسانده باشد. بدون شک چاپ یک مقاله با استانداردهای جهانی و در معتبر ترین مجلات دنیا امری سخت و پیچیده است، اما هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر دنیا به این موفقیت دست پیدا می کنند، شما نیز می توانید یکی از همین افراد باشید. مطمئن باشید اگر زمان و انرژی لازم را به آن اختصاص دهید، در آخر ارزشش را خواهد داشت. برای مهاجرت تحصیلی راحت همراه فرداد دانش پاسارگاد باشید.

4.2 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
قدیمی ترین
تازه‌ترین بیشترین واکنش نشان داده شده(آرا)
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
لیلا آرامش
لیلا آرامش
9 ماه قبل

درود
من مقطع کارشناسی هستم اگر بخوام می تونم فاند بشم و شرایط اش چی هست ؟

هانیه شریفی
هانیه شریفی
9 ماه قبل

سلام وقت بخیر
ببخشید من ارشدم خواستم بدونم داشتن مقاله ISI در چه مقاطعی ضروریست ؟

4
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهیدx