Search
Close this search box.
موسسه معتبر اعزام دانشجو به خارج از کشور
Picture of فرداددانش پاسارگاد

فرداددانش پاسارگاد

موسسه معتبر اعزام دانشجو به خارج از کشور

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

 آزمون ورودی دانشگاه‌های آلمان

اگر به مهاجرت تحصیلی و تحصیل در خارج از کشور فکر می‌کنید، تحصیل در آلمان یکی از بهترین گزینه‌های موجود است. کیفیت بالای آموزش و امکان تحصیل رایگان در آلمان، این کشور را به مقصدی ایده‌آل برای ادامه مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است. حتی با وجود رایگان بودن تحصیل، بورسیه تحصیلی آلمان، فرصت‌های زیادی برای پوشش هزینه‌های زندگی در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. به کمک بورسیه فول فاند آلمان، دانشجویان می‌توانند به طور کاملاً رایگان در یکی از برترین کشورهای جهان تحصیل کنند. اما یک سؤال همواره ذهن دانشجویانی که آلمان را به‌عنوان مقصد خود برای مهاجرت تحصیلی انتخاب می‌کنند درگیر می‌کند. این که آیا برای ورود به دانشگاه‌های آلمان باید آزمون ورودی بدهند یا خیر.

آزمون‌های ورودی در آلمان بسته به رشته تحصیلی و دانشگاه متفاوت هستند. رشته‌هایی مانند پزشکی، دندانپزشکی یا برخی از رشته‌های هنری مانند طراحی، معمولاً نیازمند امتحان ورودی هستند، درحالی‌که در سایر رشته‌ها، پذیرش بیشتر بر اساس معدل و مدارک تحصیلی صورت می‌گیرد. بر خلاف تحصیل در اسپانیا که برای ورود به تمام دانشگاه‌های آن دانشجویان باید در آزمون سلکتیویداد شرکت کنند، در آلمان یک آزمون ورودی یکپارچه وجود ندارد و الزامات اخذ پذیرش، با توجه به هر دانشگاه می‌تواند متفاوت باشد. اگر به تحصیل رشته‌های شاخه پزشکی علاقه دارید، آزمون ورودی پزشکی در آلمان و ارائه مدرک زبان آلمانی، نیازمندی‌های اصلی برای ورود به دانشگاه های آلمان و تحصیل پزشکی در آلمان هستند. امتحان ورودی دانشگاه‌های آلمان مهارت‌های علمی و تحلیلی داوطلبان را ارزیابی می‌کند و نقش مهمی در اخذ پذیرش از دانشگاه‌های برتر آلمان دارد. هزینه آزمون ورودی در آلمان زیاد نیست و ازآنجایکه این آزمون مسیری برای دستیابی به تحصیل رایگان است، دانشجویان به چشم یک سرمایه‌گذاری برای رسیدن به آینده‌ای درخشان به آن نگاه می‌کنند. با ما در این مقاله همراه باشید تا شما را با شرایط و هزینه آزمون‌های ورودی آلمان آشنا کنیم.

زمان مطالعه: 8 تا 10 دقیقه

آزمون Aufnahmeprüfung
آزمون Aufnahmeprüfung

 آزمون ورودی کالج‌های آلمان

همان‌طور که در مقاله آزمون ورودی کالج‌های آلمان توضیح دادیم، به دلیل تفاوت‌های سیستم آموزشی آلمان با ایران، دانشجویان ایرانی نمی‌توانند با مدرک دیپلم به طور مستقیم وارد دانشگاه‌های آلمان شوند. به همین دلیل اکثر دانش‌آموزان ایرانی که به تحصیل در آلمان علاقه دارند، ابتدا به مدت یک سال در یکی از کالج‌های آلمان تحصیل می‌کنند و پس از پایان دوره، با شرکت در آزمون نهایی، مجوز ورود به دانشگاه‌های آلمان را کسب می‌کنند.

تحصیل در کالج های آلمان با دو آزمون همراه است. آزمون Aufnahmeprüfung که برای اخذ پذیرش از کالج است؛ و آزمون Feststellungsprüfung یا FSP که در پایان دوره کالج گرفته می‌شود. آزمون ورودی کالج‌های آلمان، آزمون سختی نیست و می‌توانید به راحتی در آن قبول شوید. اما آزمون FSP به دلیل اهمیتی که دارد، سختی بیشتری دارد و تاثیر زیادی روی شانس شما برای ورود به رشته‌های برتر مانند پزشکی و دندانپزشکی خواهد داشت.

 آزمون ورودی دانشگاه های آلمان

آزمون ورودی دانشگاه های آلمان معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند، آزمون‌های زبان و آزمون‌های استعداد تحصیلی. آزمون‌های استعداد تحصیلی، نقش مهمی در اخذ بورسیه های تحصیلی آلمان دارند. از طرفی در آلمان شرایط ورود به هر رشته و هر دانشگاه متفاوت است. برخی از دانشگاه‌ها پذیرش در تمام رشته‌ها را بر اساس نتایج آزمون ورودی انجام می‌دهند؛ اما برخی از مؤسسات ممکن است برای تمام یا بعضی از رشته‌ها آزمون ورودی نداشته باشند و پذیرش را بر اساس سوابق تحصیلی انجام دهند. پس این موضوع به‌طورکلی به دانشگاه و رشته‌ای که قصد دارید تحصیل کنید بستگی خواهد داشت. علاوه بر این، شرایط و سوابق تحصیلی شما نیز می‌تواند روی آزمونی که باید در آن شرکت کنید تأثیر گذار باشد. به‌عنوان‌مثال اگر در آزمون پایانی دوره مقدماتی شرکت کرده باشید، ممکن است نیازی به شرکت در آزمون استعداد تحصیلی نداشته باشید. اما در برخی از دانشگاه‌ها شرکت در آزمون استعداد تحصیلی یکی از الزامات اصلی است. از طرفی تحصیل در آلمان بدون مدرک زبان ممکن نیست. پس تمام دانشجویان بین‌المللی که قصد تحصیل در آلمان را دارند باید در آزمون زبان آلمانی یا انگلیسی شرکت کنند. در بخش بعدی مقاله، شما را با مهم‌ترین آزمون‌هایی که برای ورود به دانشگاه های آلمان وجود دارد آشنا خواهیم کرد. در نهایت، این سوابق تحصیلی، رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه انتخابی شما است که مشخص می‌کند در چه آزمونی باید شرکت کنید.

آزمون TestAS
آزمون TestAS

آزمون ورودی TestAS در آلمان

یکی از آزمون‌های اصلی که برای سنجش استعداد تحصیلی دانشجویان بین‌المللی متقاضی تحصیل دانشگاه‌های آلمان استفاده می‌شود، آزمون TestAS (Test for Academic Studies) است. این آزمون به دفعات مختلف در طول سال و به دو زبان انگلیسی و آلمانی برگزار می شود. شرکت در آزمون TestAS در همه دانشگاه های آلمان الزامی نیست، اما در برخی از موسسات ممکن است یکی از الزامات اصلی برای پذیرش باشد. از طرفی اگر عملکرد خوبی در این آزمون داشته باشید، شانس خوبی برای دریافت بورسیه های تحصیلی آلمان خواهید داشت. TestAS به دو بخش اصلی تقسیم می شود:

 بخش عمومی (Kerntest)

این بخش از آزمون، مهارت های شناختی را اندازه‌گیری می‌کند و شرکت در آن برای همه اجباری است. مدت زمان این بخش از آزمون 110 دقیقه است و سوالات آن از مطالب زیر طرح می شوند:

  • تفکر تحلیلی: توالی‌های منطقی، تشخیص الگو، تفکر منطقی، تحلیل و استنتاج.
  • استدلال کمی: حل مسائل پایه ریاضی.
  • درک و تفسیر متون: درک اطلاعات نوشته شده و استخراج نکات کلیدی.

بخش موضوعات خاص (Subject-Specific)

سوالات این بخش به رشته تحصیلی که قصد دارید در آن تحصیل کنید بستگی دارد. در وب‌سایت دانشگاه مشخص می‌شود که برای ورود به هر رشته، باید کدام مدل از سوالات را انتخاب کنید. مدت زمان این بخش از آزمون بین 140 تا 150 دقیقه است. متقاضیان می‌توانند برای بخش دوم آزمون، از میان مدل‌های زیر یکی را انتخاب کنند.

  • مهندسی: حل مسائل فنی و منطقی مرتبط با مباحث مهندسی.
  • ریاضیات، علوم کامپیوتر و علوم طبیعی: سؤالات این مدل بر مفاهیم ریاضی، تفسیر داده‌ها و استدلال علمی متمرکز هستند.
  • اقتصاد: سؤالات این مدل در زمینه اقتصادی، تجزیه و تحلیل داده‌ها و فرآیندهای تصمیم گیری هستند.
  • علوم انسانی، مطالعات فرهنگی و علوم اجتماعی: سوالات تحلیلی مرتبط با مسائل اجتماعی، موضوعات فرهنگی و زمینه‌های تاریخی.
  • علوم زیستی: سوالات این مدل بر حل مشکلات حوزه‌های زیست‌شناسی و بیولوژیکی تمرکز دارد.
  • پزشکی: این مدل مخصوص دانشجویان علاقه‌مند به تحصیل در رشته پزشکی است.

هر بخش از آزمون به طور جداگانه نمره دهی می‌شود و نمره نهایی ممکن است بین 0 تا 70 یا 130 باشد. در این آزمون نمره قبولی رسمی وجود ندارد و هر دانشگاه شرایط خاص خود را در مورد حداقل نمره برای پذیرش تعیین می کند.

تحصیل به زبان انگلیسی در تحصیل رشته پزشکی
تحصیل به زبان انگلیسی در تحصیل رشته پزشکی

آزمون ورودی رشته پزشکی در آلمان (TMS)

آزمون ورودی رشته پزشکی در آلمان، آزمون TMS یا Test for Medical Studies نام دارد. این آزمون فقط به زبان آلمانی برگزار می‌شود و مخصوص دانشجویانی طراحی شده که قصد دارند وارد دانشگاه های پزشکی آلمان شوند. شرکت در این آزمون برای همه دانشگاه های پزشکی آلمان الزامی نیست؛ اما کسب نمره خوب در آن می‌تواند شانس شما برای اخذ پذیرش در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی را افزایش دهد. امتحان ورودی TMS از دو بخش اصلی تشکیل شده و معمولاً 6 ساعت زمان می‌برد. هر کدام از بخش‌های آزمون به چندین تسک کوچک‌تر تقسیم می‌شوند و در بین دو بخش یک ساعت زمان استراحت داده می‌شود. ساختار آزمون ورودی رشته پزشکی در آلمان یا TMS به‌صورت زیر است:

بخش اول

  • تطبیق الگو: بررسی ادراک بصری و توجه به جزئیات. متشکل از 24 تسک که باید در 30 دقیقه پاسخ داده شود.
  • درک علمی و پزشکی: سؤالات چندگزینه‌ای زیست‌شناسی، شیمی و فیزیک. 24 سوال چند گزینه‌ای که باید در مدت 60 دقیقه پاسخ داده شوند.
  • تخیل فضایی: در این بخش، قابلیت تصویرسازی و درک تصاویر سه بعدی متقاضیان سنجیده می شود. برای این بخش 24 تسک داده می‌شود که باید طی 15 دقیقه پاسخ داده شوند.
  • مسائل کمی و صوری: استدلال و پاسخ به سؤالات ریاضی. در این بخش متقاضیان باید 24 تسک را در مدت 60 دقیقه حل کنند.

بخش دوم

  • آزمون حافظه: شرکت‌کنندگان باید ابتدا اطلاعاتی مانند ارقام یا داده‌های علمی را به‌خاطر بسپارند.
  • مرحله بازتولید: در بخش دوم متقاضیان باید به سوالاتی در مورد اطلاعات حفظ شده در بخش اول پاسخ دهند.
  • نمودارها و جداول: تفسیر نمودارها یا جداول پیچیده برای پاسخ به سؤالات مرتبط.

این آزمون نمره قبولی ندارد و عملکرد هر فرد به صورت درصد در مقایسه با دیگر متقاضیان سنجیده می شود. به عنوان مثال اگر شما نمره 80% را کسب کنید، یعنی از 80% متقاضیانی که در آزمون شرکت کردند بهتر عمل کرده‌اید. دانشگاه‌های پزشکی معمولاً عملکرد بالای 70% را قابل قبول می‌دانند.

آزمون های زبان برای ورود به دانشگاه های آلمان

برای تحصیل در دانشگاه های آلمان، به مدرک زبان آلمانی نیاز دارید و آزمون‌های معتبر زیادی وجود دارد که می‌توانید در آن ها شرکت کنید. دانشگاه های آلمان معمولاً مدارک زبان آلمانی TestDaF، DSH، Gothe و telc را می‌پذیرند. اگر قصد دارید هزینه‌های زندگی یا تحصیل خود را به کمک بورسیه های تحصیلی پوشش دهید، باید بدانید که اخذ بورسیه‌های تحصیلی آلمان بدون ارائه مدرک زبان آلمانی ممکن نیست. در این بخش شما را به طور خلاصه با معتبرترین آزمون های زبان آلمانی آشنا خواهیم کرد.

آزمون زبان TestDaF

TestDaF مخفف جمله Test Deutsch als Fremdsprache یا تست زبان آلمانی برای اتباع خارجی است. این آزمون 6 بار در سال و در بیش از 100 کشور جهان برگزار می‌شود که ایران نیز یکی از این کشورها است. در این آزمون چهار مهارت اصلی زبان (خواندن، شنیدن، نوشتن و صحبت کردن) متقاضیان، در یک روز تست می‌شود. یکی از مزیت‌های اصلی مدرک زبان TestDaF، این است که توسط تمامی دانشگاه های آلمان به رسمیت شناخته می‌شود و تاریخ انقضاء ندارد. نمره نهایی شما بین TDN3 تا TDN5 است که برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی معمولاً به TDN5 نیاز خواهید داشت.

ساختار آزمون زبان آلمانی TestDaF
بخش Reading بخش Listening بخش Writing بخش Speaking
3 متن 3 تسک 1 تسک 7 تسک
30 سوال 25 سوال
60 دقیقه 40 دقیقه 60 دقیقه 30 دقیقه

 

سیستم نمره دهی در آزمون زبان TestDaF
امتیاز (TDN) شرح سطح CEFR
TDN 5 مهارت بسیار خوب C1.2
TDN 4 تسلط خوب B2.2
TDN 3 مهارت کافی B2.1
زیر TDN 3 مهارت ناکافی زیر B2

 

آزمون زبان DSH

این آزمون نیز برای سنجش سطح زبان آلمانی افراد برگزار می‌شود، اما برای شرکت در این آزمون متقاضی باید در آلمان باشد. از طرفی هر دانشگاه آزمون مخصوص خود را دارد. به همین دلیل سوالات و سطح سختی آزمون در هر دانشگاه متفاوت است.

نمره دهی آزمون DSH در سه سطح انجام می شود:

  • سطح DSH1: بین ۵۷ تا ۶۶ درصد
  • سطح DSH2: بین ۶۷ تا ۸۱ درصد
  • سطح DSH3: بین ۸۲ تا ۱۰۰ درصد

برای تحصیل در رشته‌های مهندسی حداقل باید در سطح 2 قرار بگیرید و برای تحصیل در رشته های پزشکی حتما از شما مدرک قبولی در سطح 3 این آزمون درخواست خواهد شد.

آزمون زبان Gothe

آزمون گوته (Goethe-Zertifikat) یکی از معتبرترین آزمون‌های بین‌المللی زبان آلمانی است که توسط مؤسسه گوته برگزار می‌شود. این آزمون برای ارزیابی مهارت‌های زبان آلمانی در سطوح A1 تا C2 طراحی شده و ساختار آن بر اساس چارچوب CEFR است. مدرک زبان Goethe در هر سطوح آزمون و ساختار مخصوص به خود را دارد که می توانید در این صفحه با ساختار آن‌ها آشنا شوید. برای قبولی در آزمون Gothe باید حداقل 60% از نمره آزمون را کسب کنید. برای ورود به دانشگاه های آلمان، به ویژه در رشته‌های پزشکی، معمولاً مدرک B2 از شما درخواست خواهد شد.

آزمون زبان آلمانی TELC

آزمون TELC (The European Language Certificates) یا گواهینامه زبان‌های اروپایی، یک آزمون بین المللی است که برای ده زبان، از جمله زبان آلمانی برگزار می شود. سوالات این آزمون بر اساس چارچوب CEFR طراحی می‌شوند و در همه‌جا یکسان هستند. همانند آزمون Gothe، آزمون TELC نیز به سطوح مهارتی A1 تا C2 تقسیم می شود.

این آزمون از دو بخش شفاهی (speaking) و کتبی (listening, reading, and writing) تشکیل شده است. بخش Writing دارای یک تسک و هرکدام از بخش‌های Reading و Listening دارای 3 تسک هستند. تمام بخش‌های آزمون در یک روز و پشت‌سر‌هم برگزار می‌شود. بین بخش کتبی و شفاهی آزمون در سطوح A2 به بعد، بین 15 تا 20 دقیقه استراحت داده می شود.

زمان بخش کتبی آزمون برای سطوح مختلف به‌صورت زیر است:

  • A1: 65دقیقه
  • A2: 70 دقیقه
  • B1: 150 دقیقه
  • B2: 140 دقیقه
  • C1: 220 دقیقه
  • C2: 250 دقیقه

بخش speaking به‌صورت یک بحث بین 2-3 نفر انجام می‌شود. برای کسب امتیاز، متقاضیان باید در بحث شرکت کنند و نکات مرتبط با موضوع ارائه دهند. در وب سایت رسمی Telc می‌توانید تمام اطلاعات لازم در مورد ساختار و شرایط شرکت در این آزمون را پیدا کنید.

هزینه آزمون های ورودی آلمان

هزینه آزمون های ورودی آلمان، به نوع آزمون و مرکز برگزار کننده آزمون بستگی دارد. در برخی موارد نیز تغییر یا ویرایش اطلاعات ثبت یا شرکت دوباره در یک آزمون، ممکن است با هزینه‌های اضافی همراه باشد. در زیر می توانید به صورت جداگانه با هزینه آزمون های ورودی آلمان آشنا شوید.

هزینه آزمون استعداد تحصیلی TestAS: 150 یورو، بسته به مرکز آزمون و فرمت.

هزینه آزمون زبان آلمانی TestDaF: 210 یورو برای آزمون دیجیتال و 215 یورو برای آزمون کاغذی.

هزینه آزمون زبان آلمانی DSH: بسته به دانشگاه از 70 تا 150 یورو متفاوت است.

هزینه آزمون TMS برای رشته‌های پزشکی: 100 یورو.

لطفا توجه داشته باشید که این هزینه‌ها ممکن است با توجه به مرکز برگزارکننده آزمون یا دیگر شرایط خاص، متفاوت باشند. پیشنهاد می‌کنیم برای دریافت دقیق‌ترین و به‌روزترین اطلاعات، به وب‌سایت رسمی آزمون‌ها یا مراکز برگزارکننده آزمون‌ها مراجعه کنید.

بیشتر بخوانیم: صفر تا صد هزینه های زندگی دانشجویی در آلمان

سوالات متداول

آیا برای تحصیل در آلمان باید آزمون ورودی بدهم؟

شرط آزمون ورودی به دانشگاه بستگی دارد. در برخی از رشته‌ها امتحان ورودی الزامی نیست و پذیرش بر اساس مدارک تحصیلی و سوابق علمی صورت می‌گیرد. اما در دانشگاه‌های برتر و برخی از رشته‌های رقابتی مانند پزشکی، هنر و برخی رشته‌های مهندسی ممکن است یکی از شرایط پذیرش شرکت در آزمون ورودی باشد. تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد نیز در اکثر موارد با شرکت در یک آزمون ورودی همراه است.

آزمون ورودی پزشکی در آلمان چیست؟

آزمون ورودی پزشکی در آلمان، Test für medizinische یا TMS نام دارد و مهارت‌های علمی، درک مطلب و تحلیل منطقی شما را ارزیابی می‌کند. این آزمون برای برخی دانشگاه‌ها الزامی است و نمره آن بر افزایش شانس پذیرش تأثیر زیادی دارد.

آیا امکان تحصیل رایگان در آلمان بدون امتحان ورودی وجود دارد؟

بله، اما این امکان به شدت محدود است. گرچه تحصیل چه در بسیاری از دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است؛ اما فقط تعداد محدودی رشته تحصیلی وجود دارد که برای ورود به آن‌ها نیازی به شرکت در آزمون ورودی نیست.

آیا پذیرش در دانشگاه های آلمان شرط معدل دارد؟

بله برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های آلمان، به خصوص در رشته های شاخه پزشکی، شرط معدل وجود دارد. معدل لازم نیز با توجه به دانشگاه و رشته انتخابی شما متفاوت خواهد بود.

هزینه آزمون های ورودی آلمان چقدر است؟

هزینه آزمون های ورودی آلمان بسته به نوع آزمون متفاوت است. به عنوان مثال، آزمون TMS حدود 100 یورو هزینه دارد. آزمون رشته‌های شاخه هنری نیز ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند.

سخن آخر

برای ورود به بهترین دانشگاه های آلمان، معمولاً با یک یا چند مورد از آزمون‌هایی که در این مقاله معرفی کردیم روبرو خواهید شد. قبولی در این آزمون‌ها نیازمند آمادگی جدی و آگاهی کامل است. هر کدام از این آزمون‌ها نقش ویژه‌ای در مسیر ورود به دانشگاه های آلمان دارند و علاوه بر ارزیابی دانش و مهارت‌های تحصیلی متقاضیان، توانایی‌های منطقی، استدلالی و زبانی آن‌ها را نیز مورد سنجش قرار می دهند. شرکت در این آزمون‌ها فرصتی برای اثبات توانایی‌های فردی و نمایش آمادگی برای تحصیل در یکی از معتبرترین سیستم‌های آموزشی جهان است. در این مسیر، برنامه‌ریزی دقیق، استفاده از منابع معتبر و بهره‌گیری از تجارب مشاوران مورد اعتماد، می‌تواند به تقویت اعتماد به نفس و افزایش شانس موفقیت شما کمک کند.

اگر همچنان در مورد آزمون های ورودی دانشگاه های آلمان احساس سردرگمی می کنید، جای نگران نیست. کافی است با کارشناسان با تجربه موسسه فرداد دانش پاسارگاد تماس برقرار کنید، تا پس از بررسی سوابق تحصیلی و اهداف شما، مسیرهای ممکن برای ورود به دانشگاه های آلمان را به شما ارائه دهند.

Main Topics

University Entrance Exam in Germany

College Entrance Exam in Germany

TestAS Entrance Exam in Germany

Medical Entrance Exam in Germany (TMS)

Language Exams for University Admission in Germany

Costs of Entrance Exams in Germany

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهیدx
پیمایش به بالا